Bureau LWPC

Over Bureau LWPC

Met Bureau LWPC zetten we ons in voor mensen in kwetsbare omstandigheden. Het kan hierbij gaan om: eenzamen, mensen met een klein sociaal netwerk, mantelzorgers of bijvoorbeeld jongeren uit kansarme gezinnen.

Wij ontwikkelen en voeren deze projecten uit voor opdrachtgevers in het sociale domein. We zijn gestart in Flevoland, maar inmiddels ook in andere delen van het land actief. Onze methodieken zijn met name gericht op preventie en vroegsignalering. Inmiddels begeleiden we op die manier duizenden mensen.

Het succes van onze onderneming zit in het feit dat wij geloven in de kracht van aandacht, van mens tot mens. Hierdoor leveren we een bijdrage aan een positieve gezondheid, en neemt de druk op sociale voorzieningen af. Dit is ook de reden dat gemeenten en sociaal maatschappelijke organisaties onze klant zijn.

Door de expertise die we hebben opgebouwd worden we als projectbureau ook gevraagd om lokale coalities tegen eenzaamheid te begeleiden. Erg trots zijn we op ons Aandachtcentrum. Door middel van structurele telefonisch aandacht kunnen we nu ook de ernstig eenzame mensen en overbelaste mantelzorgers ondersteunen.

Graag geven we samen met andere partners vorm aan onze missie: in elke gemeente in Nederland plekken creëren waar mensen in kwetsbare omstandigheden terecht kunnen. Zo kunnen we samen de wereld een stukje mooier maken.

Foto's