Over de Vrijwilligersacademie

Over de Den Haag Doet Academie

De Academie is er voor vrijwilligers, professionals en mantelzorgers die zich verder willen verdiepen in de onderwerpen die ze in hun werk of mantelzorg tegenkomen. Het is een platform waar Haagse organisaties trainingen kunnen plaatsen. Daarmee bereiken we twee doelen: vrijwilligers, professionals en mantelzorgers kunnen zichzelf verder ontwikkelen en de kwaliteit van hun zorg of (vrijwilligers) werk verbetert.

 

Voor wie

De Academie is er voor iedereen die in Den Haag zijn steentje wil bijdragen. Mensen die al vrijwilligerswerk gevonden hebben, maar ook zij die nog op zoek zijn naar een leuke plek. Ook mantelzorgers en professionals/vrijwilligers die klaar staan voor mantelzorgers kunnen gebruik maken van dit aanbod.

 

Kosten en kortingsmogelijkheden

Het trainingsaanbod is gevarieerd en vaak gratis. Een aantal aanbieders brengt kosten in rekening. In dat geval kan je vaak gebruik maken van kortingsmogelijkheden, zoals de Ooievaarspas. Bij elke cursus staat vermeld wat de kosten zijn en of een korting mogelijk is.

 

PEP

PEP is het kenniscentrum voor vrijwilligerswerk, informele (mantel)zorg, diversiteit en emancipatie in Den Haag. PEP beheert de websites Den Haag Doet, Den Haag Doet Academie en Volunteer The Hague. PEP brengt kennis samen en zorgt ervoor dat die kennis beschikbaar is voor alle maatschappelijke organisaties in Den Haag. Meer info op www.pepdenhaag.nl.