Training plaatsen

Training plaatsen

Geef jij trainingen, voorlichtingen of bijeenkomsten die interessant zijn voor vrijwilligers of mensen die werken met vrijwilligers? Dan is de Academie de plek om ze te plaatsen. Wij versturen maandelijks een mailing naar duizenden vrijwilligers en organisaties om hen te laten weten welke mooie trainingen zij kunnen volgen.


Welke trainingen kun je plaatsen?

Het onderwerp van een training kan direct betrekking hebben op het vrijwilligerswerk. Zoals een training 'Maatje worden'. Maar ook bijeenkomsten over bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling of digitale vaardigheden zijn heel welkom. Veel trainingen hier zijn gratis voor de deelnemers, maar dat hoeft niet. De regel is echter: max. € 15,-- per deelnemer per bijeenkomst. Dit bedrag mag alleen gebruikt worden voor materiaalkosten. Het plaatsen van trainingen en bijeenkomsten is altijd gratis.


Advies

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van trainingen, voorlichten of bijeenkomsten op de Academie? Neem dan contact op met Noa Bar-Ephraim (n.barephraim@pepdenhaag.nl). Zij helpt je graag met het plaatsen van jullie activiteiten op de academie.

Een nieuwe organisatie registreren

Stap 1: Jezelf registreren

Je kiest voor ‘registreer’. Hier vul je jouw naam, achternaam, mailadres en wachtwoord in. Ook moet je akkoord gaan met de voorwaarden. En kun je de nieuwsbrief aanvragen.

Je registreert dus eerst jezelf. Ga je als contactpersoon van een organisatie trainingen aanmaken? Dan kun je het beste het e-mailadres bij jouw organisatie gebruiken.


Let op: je moet wel wat voorkeuren opgeven rondom het doen van vrijwilligerswerk. Maar daar hoef je verder niets mee te doen. Dus gewoon invullen zodat je verder kunt met het registratieproces.


Stap 2: e-mailadres bevestigen.

Je ontvangt een bevestigingsmail in jouw mailbox. Je moet op de link klikken om jouw e-mailadres te bevestigen. Je hebt nu een account voor Den Haag Doet, De Academie en Volunteer The Hague.


Stap 3: Organisatie aanmaken

Je logt in op jouw nieuwe account, en klikt rechtsboven. Dan kies je voor: Organisatie Aanmaken.

Let op: twijfel je of jouw organisatie al een account heeft? Bel dan met het Service Team op 070 302 44 19.

Als je alles hebt ingevuld, dan moet je even wachten totdat jouw organisatie is goedgekeurd. Wij doen dit zo snel mogelijk.

Een training plaatsen

Stap 4: Training Toevoegen

In je account kies je voor ‘activiteiten’ en dan ‘training toevoegen’.

Hier vul je alle velden in. Vervolgens kies je ‘publiceren’ en komt de training online (let op: de organisatie moet wel eerst goedgekeurd zijn).

Tip: je kunt een eigen vragenlijst maken voor de deelnemers.

Dit kan handig zijn, je kunt bijvoorbeeld als er voorwaarden aan het deelnemen zijn zo snel bepalen of je iemand kunt toelaten. Deze optie zie je tijdens het aanmaken van een training.

 

Kom je er niet uit? Bel 070 302 44 19 of mail naar info@denhaagdoetacademie.nl.

Na het plaatsen van de training, hoe verder?


Je kunt mensen uitnodigen voor jouw training en de aanmeldingen beheren in jouw account.

Klik op jouw training in het organisatiemenu. Dan kom je op de detailpagina, klik dan op ‘uitnodigen’. Je kunt gebruikers van Den Haag Doet uitnodigen (die al bekend zijn in het systeem), maar je kunt ook nieuwe personen uitnodigen door ze een mail te sturen.

 

Bij een aanmelding krijg je bericht. Vervolgens ga je naar ‘aanmeldingen’.

Je kunt het profiel van de deelnemer bekijken.

Je kunt de ingevulde vragenlijst bekijken (mits je dit zo hebt ingesteld).

Als de deelnemer aan de training kan deelnemen pas je de status aan. Je gaat naar ‘aanmeldingen’, naar de betreffende persoon, je klikt op ‘wijzig status’ en je kiest voor ‘match’, ‘geen match’ of ‘op de reservelijst’.

Als je kiest voor ‘geen match’ (en dus iemand afwijst), kun je een berichtje meesturen. Dat is wel zo netjes naar de deelnemer toe.

Ook bij de status ‘match’ is het verstandig de deelnemer een (welkomst)bericht te sturen. Of je kunt zelf telefonisch contact opnemen, mits het telefoonnummer is ingevuld. Wel zo snel.


Het is mogelijk om de deelnemers te downloaden in o.a. een Excelbestand.

Ga naar de betreffende training en klik op ‘meer’ -> ‘download’


Wil je een training bewerken?

Klik dan op de training en daarna op de button 'bewerk' om de gegevens aan te passen.


Wil je een training nog een keer gebruiken?

Dan kun je deze dupliceren. Je past dan alleen aan wat er is veranderd.