Stichting Veldwerk Haaglanden

Over Stichting Veldwerk Haaglanden

Stichting Veldwerk Haaglanden is in 2022 opgericht door een aantal vrienden met een warm hart voor de stad en speciaal voor mensen in nood.

Wij zijn drie avonden per week zichtbaar aan het werk in de regio Haaglanden met een groep vrijwilligers. Deze avonden zoeken we mensen op die op straat leven. We gaan met hen in gesprek en bieden hulp en ondersteuning. Van het vinden van werk en huisvesting tot en met een tube tandpasta of een paar warme sokken.

De Stichting laat zich inspireren door het christelijk geloof waarin naastenliefde centraal staat. Ieder mens, ongeacht afkomst of omstandigheden, is waardevol. De liefde die God heeft voor ieder mens, willen wij in de praktijk brengen door ons in te zetten voor mensen die geen helper hebben.

Iedereen die zich hierdoor aangesproken voelt is welkom om met ons mee te doen. In de praktijk zijn dat mensen van allerlei pluimage: gelovig en ongelovig, mensen uit en buiten Den Haag, organisatorische talenten en mensen die vooral goed kunnen luisteren.

Vrijwilligerswerk

Stichting Veldwerk Haaglanden werkt met vrijwilligers en is ook op zoek naar nieuwe mensen die willen helpen. Ben je geïnteresseerd? Op dit moment hebben we verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

Wij zijn dankbaar dat mensen bereid zijn om kosteloos en belangeloos tijd en expertise beschikbaar te stellen. Tegelijk is belangrijk dat vrijwilligers de context en achtergronden begrijpen waarin zij werken. Want de stichting opereert in een kwetsbaar werkveld. Daarom bieden wij onze vrijwilligers ook instructies en trainingen aan.

Wil jij ons helpen bij deze belangrijke taak? Solliciteer dan op de openstaande vacatures op deze website of neem gerust contact met ons op.

Wil je doneren om de situatie voor dak- en thuisloze mensen te verbeteren? Kijk dan op veldwerk-haaglanden.nl voor onze bankgegevens.

Samen kunnen we het verschil maken!

Foto's