Stichting GoedEten

Over Stichting GoedEten

Stichting GoedEten faciliteert de ruimte (keuken en restaurant gedeelte op de begane grond voor de keuken) in de Helena (voormalig Johan de Witt college) en stelt deze beschikbaar voor initiatieven en individuen die vanuit een duurzame en/of sociaal maatschappelijke visie willen koken en door middel van eten mensen met elkaar willen verbinden. De focus ligt hierbij op de bewoners van de wijk rondom de Helena. Stichting GoedEten verzorgd daarnaast catering voor uiteenlopende klanten en gelegenheden. Deze cateringopdrachten worden uitgezet binnen een groep koks en helpende handen. Degene die de opdracht aanneemt als chef geeft zelf invulling aan de opdracht, zoals het menu en de coördinatie van helpende handen. Voor de cateringopdrachten worden lokale biologische ingrediënten gebruikt. De cateringopdrachten worden volgens marktconforme prijzen aangeboden. De winst die uit deze opdrachten komt, maken het mogelijk om de ruimte en middelen bij de Helena te faciliteren voor sociale en duurzame initiatieven. En hiermee houden we onszelf in leven. Naast het bieden van een professionele keuken voor een (zeer) lage huurprijs kan GoedEten tevens ondersteunen in de inkoop van lokale biologische producten. Deze worden besteld bij vaste boeren, telers en andere leveranciers.

Foto's