Skip Sidebar
Impunity Watch

Impunity Watch

Non-profit

Over ons

Impunity Watch is een internationale non-profitorganisatie die met slachtoffers van geweld werkt om diepgewortelde structuren van straffeloosheid te ontwortelen, genoegdoening te bieden voor ernstige ...

Partnerschap om de doelstellingen te bereikenVrede, justitie en sterke publieke diensten
Deel
Impunity Watch

Over Impunity Watch

Impunity Watch is een internationale non-profitorganisatie die met slachtoffers van geweld werkt om diepgewortelde structuren van straffeloosheid te ontwortelen, genoegdoening te bieden voor ernstige mensenrechtenschendingen en gerechtigheid en vrede te bevorderen.

Al meer dan 15 jaar werken wij in landen die uit een gewelddadig conflict komen.

We hebben ontdekt dat slachtoffers het beste weten wat er nodig is om gerechtigheid voor zichzelf en hun gemeenschappen te bereiken en te voorkomen dat geweld terugkeert, maar toch worden ze routinematig uitgesloten van vredes- en gerechtigheidsprocessen. Het is onze rol om deze omissie aan te pakken en ervoor te zorgen dat aan hun eisen wordt voldaan.

Daarom vormt samenwerking met slachtoffers, overlevenden en getroffen gemeenschappen de kern van alles wat we doen.

Impunity Watch werkt momenteel in Midden-Amerika, Noord-Afrika en het gebied van de Grote Meren in Afrika, het Midden-Oosten en de Westelijke Balkan. We zijn aanwezig in Guatemala en Burundi en ons hoofdkantoor bevindt zich in Den Haag, Nederland.

We voeren vergelijkend onderzoek uit naar prioritaire thema’s die verband houden met het overwinnen van straffeloosheid en bouwen internationale partnerschappen en coalities op om straffeloosheid te bestrijden en gerechtigheid te transformeren. Dit draagt op zijn beurt bij aan ons internationale lobbywerk om gezamenlijke politieke actie voor verandering te mobiliseren.

We streven ernaar prioriteit te geven aan langetermijnengagement in al onze programmerings-, operatie- en belangenbehartigingswerkzaamheden, en werken op gemeenschaps-/lokaal, maar ook op nationaal, regionaal en internationaal niveau.

Foto's