Skip Sidebar

Over ons

Wie zijn wij?
Wij zijn het Projectenbureau Haagse Musea. Onder ons valt het project Cultuurmenu, www.cultuurmenu.nl en tegenwoordig ook De Haagse Museumtent: een samenwerking tussen schoolbesturen ...

KwaliteitsonderwijsOngelijkheid verminderenPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
Deel
Haagse Museumtent

Over Haagse Museumtent

Wie zijn wij?
Wij zijn het Projectenbureau Haagse Musea. Onder ons valt het project Cultuurmenu, www.cultuurmenu.nl en tegenwoordig ook De Haagse Museumtent: een samenwerking tussen schoolbesturen (primair onderwijs & voortgezet onderwijs), zorginstellingen en erfgoedinstellingen.

Wat is De Haagse Museumtent?
De Haagse Museumtent reist naar de doelgroep toe met: een speciale tent, een film, een koffer met objecten uit de musea en materialen voor een creatieve opdracht. Samen vormen alle onderdelen een laagdrempelige kennismaking met het museum/ de erfgoedinstelling. Er zijn dit eerste schooljaar dat we dit programma starten 7 deelnemende musea die meedoen aan het programma: Haags Historisch Museum, Rijksmuseum de Gevangenpoort, West Den Haag, Museum Bredius, Kinderboekenmuseum, Huis van het boek en de Afdeling Archeologie van de Gemeente Den Haag.

We bezoeken met De Haagse Museumtent basisscholen uit diverse (aandacht)wijken en (bijvoorbeeld SBO) scholen waar leerlingen zitten die zelf minder makkelijk naar een museum kunnen komen. We gaan tevens met de tent naar diverse senioreninstellingen. De programma’s worden in co-creatie gemaakt met de scholen, buurthuizen en zorginstellingen e.d.

Foto's