Vrijwilligers begeleiden

Empowerment - focus op eigen kracht

Wat kan ik betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt?

Leer werken met verplichte vrijwilligers

Vind je het soms ook lastig om vrijwilligers te begeleiden en om met ze samen te werken? Willem-Jan de Gast, organisatieadviseur en trainer bij Movisie, leert je hoe je dit het beste kunt doen.

Vrijwilligers werven

Virtueel vrijwilligerswerk

Hoogleraar vrijwilligerswerk Lucas Meijs (Rotterdam School of Management – Erasmus Universiteit) in gesprek met vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden van Middelburgse en Walcherse vrijwilligersorganisaties.

Hoe speel je in op de motivatie van vrijwilligers?

Vrijwilligersbeleid

De waarde van vrijwilligers

Wat is de (toegevoegde) waarde van vrijwilligers? Wat betekenen ze voor een organisatie of een doel? Waarom wil je als organisatie met vrijwilligers werken. In nog geen 8 minuten geeft Lucas Meijs je de ins an outs in dit mini-college. Lucas Meijs is professor strategic philanthropy en vrijwilligerswerk bij de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit.

Vrijwilligersbeleid in 10 stappen

Deze e-learningmodule ‘Vrijwilligersbeleid in 10 stappen’ is een handreiking voor vrijwilligersorganisaties bij het formuleren van een vrijwilligersbeleid, wanneer je dat nog niet goed op papier hebt. Ook als je wel al een beleid hebt, kun je de module gebruiken om te toetsen of je alle aspecten al goed geregeld hebt. In dit geval hoef je waarschijnlijk niet alle schrijfopdrachten te doen.