Over de Vrijwilligersacademie

Over de Vrijwilligersacademie

De Vrijwilligersacademie is er voor vrijwilligers, professionals en mantelzorgers die zich verder willen verdiepen in de onderwerpen die ze in hun werk of mantelzorg tegenkomen. Het is een platform waar Haagse organisaties trainingen kunnen plaatsen. Daarmee bereiken we twee doelen: vrijwilligers, professionals en mantelzorgers kunnen zichzelf verder ontwikkelen en de kwaliteit van hun zorg of (vrijwilligers) werk verbetert.

 

Voor wie

De Vrijwilligersacademie is er voor iedereen die in Den Haag zijn steentje wil bijdragen. Mensen die al vrijwilligerswerk gevonden hebben, maar ook zij die nog op zoek zijn naar een leuke plek. Ook mantelzorgers en professionals/vrijwilligers die klaar staan voor mantelzorgers kunnen gebruik maken van dit aanbod.

 

Kosten en kortingsmogelijkheden

Het trainingsaanbod is gevarieerd en vaak gratis. Een aantal aanbieders brengt kosten in rekening. In dat geval kan je vaak gebruik maken van kortingsmogelijkheden, zoals de Ooievaarspas. Bij elke cursus staat vermeld wat de kosten zijn en of een korting mogelijk is.

 

Den Haag Doet

De Vrijwilligersacademie is onderdeel van Den Haag Doet. Den Haag Doet is dé website als het gaat om vrijwilligerswerk zoeken of aanbieden in Den Haag.

 

Op Den Haag Doet vind je allerlei leuke vrijwilligersvacatures. Een aantal cursussen op de Vrijwilligersacademie is gekoppeld aan specifiek vrijwilligerswerk. Dat betekent dat je de cursus alleen kunt doen als je al actief bent in dit vrijwilligerswerk of als je je hiervoor aanmeldt als vrijwilliger.

 

PEP

PEP is het kenniscentrum voor vrijwilligerswerk, informele (mantel)zorg, diversiteit en emancipatie in Den Haag. PEP beheert de Den Haag Doet websites, brengt kennis samen en zorgt ervoor dat die kennis beschikbaar is voor alle maatschappelijke organisaties in Den Haag. Meer info op www.pepdenhaag.nl.